FlitskredietEen flitskrediet is een korte lening die je online kunt aanvragen, waardoor je op korte termijn over geld kunt beschikken. Je hebt geen papierwerk en weinig gedoe. Het is allemaal relatief snel geregeld. Het rentepercentage is over het algemeen vrij laag, maar indien je te laat terugbetaalt riskeer je een forse boete.

Looptijd flitskrediet

De looptijd van een flitskrediet is altijd vrij kort. Het varieert van enkele weken tot maximaal drie maanden. Je dient het bedrag wel op tijd terug te betalen, anders riskeer je een hoge boete. Het rentepercentage is vaak vrij laag, maar de boetes zijn niet mals. Zorg er daarom echt voor dat je het op tijd terugbetaalt.

BKR-check

Bij de aanvraag zullen de meeste kredietverstrekkers eerst een BKR-check uitvoeren. Indien je je gewoon aan je betalingsverplichtingen houdt kun je gewoon je flitskrediet aanvragen. Mocht je een negatieve BKR-codering hebben, is het goed om na te gaan waar deze registratie staat. Er zijn ook enkele kredietverstrekkers die geen BKR-check doen. Daar kun je dus ook met een negatieve BKR-codering een lening afsluiten. Wel moet je dan bij jezelf afvragen of het slim is in jouw geval. Het risico van de kredietverstrekker is dan uiteraard ook hoger en dus zal er ook meer rente in rekening worden gebracht.

Waarom een flitskrediet?

De minilening wordt vaak afgesloten indien er onverwachte uitgave komt. Denk hierbij aan een probleem met de auto of de wasmachine die plotseling stuk gaat. Dat zijn tegenwoordig haast eerste levensbehoeftes geworden. Je kunt dan snel een minilening afsluiten om de problemen te verhelpen én te betalen. Je moet dan binnen drie maanden het weer aflossen van het salaris dat je ontvangt. Houd er dan wel rekening mee dat je zuinig moet leven in die drie maanden. Geef dan geen geld uit aan onnodige dingen, zodat je je minilening weer op tijd kunt aflossen. Doe je dat niet, dan riskeer je een torenhoge boete.