3 tips om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een kredietkaart

Steeds meer consumenten kiezen voor het gebruik van een kredietkaart om producten aan te schaffen. Kredietkaarten worden in verschillende soorten aangeboden, waardoor het soms behoorlijk lastig kan zijn om een geschikte kredietkaart te vinden. In dit artikel geven we u drie handige tips om rekening mee te houden bij het kiezen van een geschikte kredietkaart. Wees u er in ieder geval altijd van bewust dat u met een kredietkaart een soort lening aangaat bij de aanbieder van de kredietkaart, waarover u rente dient te betalen. Een kredietkaart is dus niet in alle gevallen interessant!

Tip 1: kijk naar de limieten van kredietkaarten

Vaak zit er een limiet aan het gebruik van de kredietkaart, waardoor u maar tot een maximaal bedrag uit kunt geven. Op het moment dat uw uitgaven deze limiet overschrijden, kunt u de kredietkaart niet meer gebruiken totdat u de schulden afgelost heeft. Het verschilt per aanbieder hoe hoog deze limiet ligt.

Tip 2: de kosten van een kredietkaart

Naast de limiet die voor een kredietkaart geldt, zijn er vaak ook kosten aan het gebruik van de kredietkaart verbonden. Reden genoeg om goed te kijken naar het maandelijkse bedrag wat u voor een kredietkaart dient te betalen. Als u de kredietkaart nauwelijks gebruikt is het raadzaam om te kiezen voor een goedkope kredietkaart met een lage limiet.

Tip 3: vergelijk kredietkaarten via online tools

Het is raadzaam om voor het aanschaffen van een kredietkaart gebruik te maken van online vergelijkingstools. Er zijn verschillende websites waarop u de kredietkaarten van verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Zo vindt u de meest geschikte kredietkaart voor uw uitgavenpatroon. Houd er rekening mee dat het altijd voordeliger is om producten zonder een kredietkaart aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *