Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard?

Er zijn verschillende situaties te bedenken waarbij een kleine lening wenselijk zou zijn. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat u een nieuwe mobiele telefoon aan wilt schaffen,maar het loon van uw werkgever nog niet ontvangen heeft. Om te voorkomen dat u tot het einde van de maand zonder mobiele telefoon komt te zitten, kan een prepaid kredietkaart de welkome oplossing voor u zijn. Met een prepaid kredietkaart kunt u namelijk door de maanden heen een tegoed opbouwen, wat u in een keer inzet voor de aanschaf van een mobiele telefoon. U zet bijvoorbeeld maandelijks geld op de prepaid kredietkaart, wat u vervolgens op ieder gewenst moment uit kunt geven.

Geen BKR-toetsing en geen schulden

Een van de voornaamste voordelen van een prepaid kredietkaart is het feit dat er geen BKR-toetsing plaatsvindt. Ook hoeft u geen loonstrookjes in te dienen om de aanbieder van de prepaid kredietkaart te kunnen laten controleren of u over voldoende vermogen beschikt om de schulden af te lossen. Dit heeft een reden: bij een prepaid kredietkaart maakt u geen schulden! Een prepaid kredietkaart verschilt hierin van een normale kredietkaart, waarbij u wel schulden kunt maken.

Zelf bepalen hoeveel u uitgeeft

Bij een prepaid kredietkaart bepaalt u zelf hoeveel u met de kredietkaart uit kunt geven. U kunt namelijk niet meer geld uitgeven dan het geld wat u op de kredietkaart gestort heeft. Als u meer geld uit zou geven, zou de kredietkaart de transactie weigeren en dient u de betaling op een andere manier te doen. Een prepaid kredietkaart is hierdoor ideaal voor mensen die bestellingen plaatsen in webwinkels waar iDeal en Paypal niet geaccepteerd worden. Met de prepaid kredietkaart kunt u namelijk alsnog uw aankopen doen.

Wilt u meer weten over prepaid kredietkaarten? Er zijn verschillende websites waarop u de prepaid kredietkaarten van verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *