Online doorlopend krediet aanvragen

Soms heb je dringend extra geld nodig, maar weet je nog niet precies hoeveel je nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je een grote aankoop wilt doen, zoals een auto of een caravan, maar nog op zoek bent en dus de exacte prijs nog niet weet. Of wanneer je met een verbouwing bezig bent, waarbij je altijd voor onverwachte kosten kunt komen te staan. In een dergelijke situatie wil je natuurlijk graag extra geld achter de hand hebben, waar je in geval van nood gebruik van kán maken. Een doorlopend krediet is dan ideaal.

Wat is een doorlopend krediet?

Bij een doorlopend krediet spreek je met de bank een limiet af. Jij bepaalt zelf hoeveel geld je opneemt en wanneer, zolang je maar binnen de limiet blijft. Die limiet is, afhankelijk van je financiële situatie, minimaal 2.500 en maximaal 75.000 euro. Een doorlopend krediet heeft een variabele looptijd en een variabele rente. Je mag altijd tussendoor extra aflossen en wat je afgelost hebt kun je ook weer opnieuw opnemen.

Thuis regelen, lekker gemakkelijk
Wil je een doorlopend krediet aanvragen, dan kun je daarvoor naar de bank voor een gesprek over de mogelijkheden. Veel mensen hebben daar tegenwoordig geen tijd meer voor of geen zin meer in. Gelukkig zijn er ook heel veel mogelijkheden om online een doorlopend krediet aan te vragen. Dit is natuurlijk veel gemakkelijker. Je regelt de aanvraag gewoon met je laptop thuis aan de keukentafel. Bovendien zit je niet vast aan de openingstijden van de bank, het kan 24 uur per dag.

Benodigde informatie
Iedere kredietaanbieder op internet zal eerst de nodige informatie van je willen, voordat ze je een aanbod kunnen doen. Deze informatie moet je zelf invullen, zorg dus dat je deze bij de hand hebt. Denk hierbij behalve aan je persoonlijke gegevens ook aan je inkomsten en uitgaven. Zoek dus even een recente jaaropgaaf of loonstrook op. Deze informatie heeft de bank nodig om in te kunnen schatten of je in staat bent om het krediet ook weer terug te betalen. Om dezelfde reden zal men ook je financiële status checken bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Voorwaarden doorlopend krediet

Of je een online doorlopend krediet kunt krijgen, hangt van een aantal zaken af. De voorwaarden kunnen per kredietverstrekker verschillen, maar een aantal voorwaarden is wel overal hetzelfde:

  • Je moet minimaal 18 jaar oud zijn.
  • Je moet in Nederland wonen.
  • Je dient een inkomen uit arbeid te hebben. Met een uitkering kom je niet voor een doorlopend krediet in aanmerking.